Nastavak akcije Kolibrić

U Grudama i Posušju oduzet speed - uhićene dvije osobe

Zaplijenjena je droga i uhićene su dvije osobe u policijskoj akciji nazvanoj Kolibrić 21.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 05. 2021. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku akcije kodnog naziva ''Kolibrić 21'', koja se više mjeseci provodi s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH rasvijetlili su dva kaznena djela - Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članka 239. Kaznenog zakona FBiH.

Uhićenje u Grudama

Naime, dana 26.5.2021. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su, temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili pretragu više vozila, kao i više objekata na više lokacija korisnika D. S. (45) iz Gruda, kojom prilikom su, uz izdanu potvrdu, privremeno oduzeli određenu količinu tvari za koju postoje osnovi sumnje da se radi o opojnoj drogi „Speed”, kao i druge predmete koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

D. S. (45) je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada a privremeno oduzeti predmeti će biti upućeni na vještačenje.

Nakon kompletiranja predmeta Sektor kriminalističke policije podnijeti će Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. S. (45), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članak 239. Kaznenog zakona FBiH, navodi se u biltenu MUP-a ŽZH.

Uhićenje u Osoju

Dana 27.5.2021. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su, temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili pretragu obiteljske kuće u mjestu Osoje, općina Posušje, koju koristi Z. T. (30) s prebivalištem u Posušju. Prilikom pretrage policijski službenici su, iz izdanu potvrdu, privremeno oduzeli određenu količinu tvari za koju postoje osnovi sumnje da se radi o opojnoj drogi „Speed”, kao i druge predmete koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Z. T. (30) je lišena slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada a privremeno oduzeti predmeti  će biti upućeni na vještačenje.

Nakon kompletiranja predmeta Sektor kriminalističke policije podnijeti će Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu protiv Z. T. (30), zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo  Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članak 239. Kaznenog zakona F BiH, priopćeno je iz MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close