Organizirani kriminal

Nastavak akcije 'Damar': Oduzeto 2.085 stabljika marihuane i oružje

Osim toga, oduzeta je i automatska puška M70 AB2, sa šest okvira za automatsku pušku i 232 metka, tromblonski nastavak, pribor za čišćenje, 2 RAP-a i nož za automatsku pušku
Vijesti / Crna Kronika | 27. 09. 2018. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Damar”, koja je započela u srijedu, službenici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) zaplijenili su 2.085 stabljika marihuane u ilegalnom laboratoriju.

Kako stoji u priopćenju Grupe za odnose s javnošću SIPA-e, pretresi su vršeni na više lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja, kada su pronađeni i oduzeti predmeti koje se dovode u vezu sa organiziranim kriminalom te počinjenjem djela neovlaštenog prometa opojnih droga.

Tako su u pretresima oduzeti mobilni telefoni, novac u različitim apoenima, koverta u kojoj se nalaze tri PVC vrećice sa sadržajem sjemenki koje izgledom asociraju na sjemenke opojne droge marihuana ukupne težine sadržaja iz koverte 50,6 grama, digitalna vaga, te veća količina stabljika marihuane.

Osim toga, oduzeta je i automatska puška M70 AB2, sa šest okvira za automatsku pušku i 232 metka, tromblonski nastavak, pribor za čišćenje, 2 RAP-a i nož za automatsku pušku, priopćeno je iz SIPA-e.

Podsjećamo da su tijekom prvog dana akcije tri lica lišena slobode, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih kaznenih djela. U akciji sudjeluju pripadnici Ministarstava unutarnjih poslova Austrije, Srbije i Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close