Odbijena žalba Tužiteljstva ŽZH

Nasilni Gruđani ostaju na slobodi: Udarili policajku, prijetili da će im zaklati djecu

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje osumnjičeni D.T. je zaprijetio policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 06. 2018. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Općinskog suda u Ljubuškom odbilo je žalbu Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu i potvrdilo rješenje o odbijanju pritvora koje je prethodno donijela sutkinja toga suda u predmetu protiv osumnjičenika J.R. (40) i D.T. (21) iz Gruda, zbog kaznenih djela Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl. 359 st. 2 u vazi sa st.1 KZ F BiH i Oštećenja tuđe stvari iz čl. 293 st. 1 KZ F BiH, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Tužiteljstvo je tražilo određivanje pritvora zbog opasnosti da će osumnjičenici ponoviti kazneno djelo, temeljeći svoj zahtjev na težini kaznenih djela, prošlosti i osobnosti osumnjičenika.

D.T. je osumnjičen da je 27. svibnja 2018. godine ispred kafića ''D…'' u Grudama vozilom škripajući po cesti narušavao javni red i mir.

''Kada su ga policijski službenici sustigli izdali su mu usmenu naredbu da zaustavi vozilo, isti se oglušio i nastavio kretati prema Ljubuškom. Dolaskom do tvornice 'V…' izvršio je polukružno okretanje i prošao pored dva policijska vozila koja su mu popriječila put i ponovno se zaustavio ispred kafića ''D…''.

''Nakon što mu je izdana naredba da pođe u policijsku postaju, D.T. je počeo policijske službenike vrijeđati, omalovažavati i prijetiti im. Pružajući aktivni otpor nogom je udario policijsku službenicu u predjelu abdomena, nakon čega ju je osumnjičeni J.R. odgurnuo i zaprijetio joj riječima – 'sad ću vas u stanici sve postrojiti, j…i vas i policiju cijelu i načelnika koji vas je poslao','' izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje osumnjičeni D.T. je zaprijetio policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu.

Kopirati
Drag cursor here to close