Koliko ih nije prijavljeno?

Nasilje u obitelji: 13 dana - 3 zabilježena slučaja u HNŽ-u

Važno je napomenuti kako je riječ o samo prijavljenim slučajevima, a pretpostavlja se da ovakvih slučajeva ima puno više.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 05. 2020. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri kaznena djela nasilja u obitelji zabilježena su od početka svibnja na području Hercegovačko-neretvanske županije, pokazuju podaci Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a. 

Podsjetimo, Bljesak.info je ranije pisao o porastu broja nasilja u obitelji za vrijeme pandemije koronavirusa obzirom. Tako je u travnju na području HNŽ-a zabilježeno jedanaest slučajeva nasilja u obitelji, a izgleda da se ponavljanje ovog kazenog djela nastavlja i u svibnju.

Važno je napomenuti kako je riječ o samo prijavljenim slučajevima, a pretpostavlja se da ovakvih slučajeva ima puno više.

Prema službenim podacima, čak 52,8 posto žena u Bosni i Hercegovini je do svoje petnaeste godine života doživjelo neki oblik nasilja.

Podsjetimo, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je kako su hitne službe diljem Europe zabilježile su do 60 posto više poziva žena žrtava bračnog nasilja tijekom mjera ograničenja kretanja u sklopu borbe protiv novog koronavirusa.

"U gotovo svim zemljama je zabilježen porast broja poziva", objasnila je stručnjakinja iz te organzacije Isabel Yordi. 

Kopirati
Drag cursor here to close