Trgovali drogom?!

Narko banda: Razbijena međunarodna kriminalna skupina

Pripadnici međunarodne kriminalne skupine uhićeni su u okviru zajedničke akcije policija i tužiteljstava Srbije, Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Švicarske, Austrije i Njemačke zbog sumnje da su trgovali drogom.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je zaplijenila devet kilograma kokaina, 4,2 kilograma amfetamina, tri litra baze za proizvodnju amfetamina, oko 6,4 kilograma marihuane i oko 30 kilograma takozvanog "miksa", koji služi za uvećanje mase narkotika.

Zaplijenjena su i tri luksuzna vozila sa posebno izrađenim prostorom za skladištenje narkotika.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije su naveli da je uhićeno devet članova organizirane kriminalne skupine i još četiri osobe.

Uhićeno je sedam državljana Hrvatske čiji su inicijali S.P, koji je organizator, te M.P, S.B, D.B, Ј.K, D.S. i Ž. B, kao i dva slovenska državljanina D.Ž. i B.T, navodi se u priopćenju MUP-a Srbije.

Na teret im je stavljeno da su bavili transportom i distribucijom droge iz Nizozemske u zemlje zapadne Europe, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, kao i da su prodavali narkotike na teritoriji Hrvatske.

U priopćenju se napominje da su u prethodnom periodu uhićene još četiri osobe koje su, kako se sumnja, kupovale drogu od članova ove organizirane kriminalne skupine ili su koristili njihove usluge.

Tom prilikom, u Švicarskoj i Austriji su uhićeni državljani Srbije čiji su inicijali B.H. i A.M, u Sloveniji je uhićen državljanin Srbije D.M, dok je hrvatski državljanin Ј.Ž. uhićen u Hrvatskoj.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužiteljstvima, navodi se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close