Mislili da su antifašisti

Napadnuti i studenti na Partizanskom groblju: Mislili su da polažemo vijence

''Potom su nas izvrijeđali, govoreći kako Mostar nikada neće biti ujedinjen, da ćemo zapamtiti ovaj dan kad smo došli i da se više nikada ne vraćamo.''
Vijesti / Crna Kronika | 24. 11. 2017. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa studenata iz Hrvatske, BiH i Srbije je danas napadnuta na Partizanskom groblju  u poslijepodnevnim satima.

Naime grupa momaka maskiranih u fantomke su napali studente danas oko 13 sati, nakon što je jutros napadnuta grupa koja je došla položiti cvijeće povodom dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Dvadesetak studenata, sudionika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", stigli su na Partizansko groblje u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti.

"Studenti su iz Hrvatske, BiH i Srbije, mi smo iz Splita. Došli smo na konferenciju o mostovima u organizaciji studenata Građevinskog fakulteta u Mostaru. Danas smo išli razgledavati grad te su nas odveli na Partizansko spomen-groblje. 

Kad smo se spuštali, upravo to nas je i zateklo. 20-tak maskiranih u fantomke, šalove i kape navijača nas je napalo. Jedan momak udaren je u lice, nikakve teže ozljede. Drugi momak je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: 'Što to radite, oni su s nama u sklopu fakulteta?'

Ovi su se na to oglušili i nastavili prema nama, okružili su mene i dvije prijateljice. Jedan je krenuo na nas, ali ga je drugi zaustavio. Potom su nas izvrijeđali, govoreći kako Mostar nikada neće biti ujedinjen, da ćemo zapamtiti ovaj dan kad smo došli i da se više nikada ne vraćamo", rekla je splitska studentica u razgovoru za hrvatski portal Index.hr.

Iz policije za Bljesak.info je rečeno kako se ova prijava provjerava i istražuje.

Studentski zbor osudio napad

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru javno osuđuje napad na studente Građevinskog fakulteta koji se dogodio danas na Partizanskom groblju.

''Osim studenata Sveučilišta u Mostaru, napadnuti su i gostujući studenti iz Republike Hrvatske i Republike Srbije koji su došli na konferenciju 'Valja nama preko' u Mostar te posjetili Partizansko groblje u sklopu obilaska grada. Zbor je zaprepašten i reakcijom policije, koja nije osigurala prostor iako se na istom mjestu već ranije dogodio incident. Na poziv napadnutih studenata reagirali su bahato, kazavši da nisu trebali posjećivati groblje, a posjeta je bila obvezna u sklopu programa konferencije'', naveo je Studentski zbor u svom priopćenju.

U priopćenju su dodali kako Studentski zbor i studenti Sveučilišta u Mostaru podržavaju konferencije poput ove upravo s ciljem da studentima iz drugih gradova i država pokažu kako Mostar nije 'grad slučaj', već kulturno i obrazovno središte Hercegovine, a ovakvi incidenti ruše ne samo ugled Sveučilišta u Mostaru, nego i ugled samoga Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close