Beograd

Napad na pekaru zbog fotografije s dvoglavim orlom

Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2019. u 18:03 N1

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko desetina građana okupilo se danas ispred pekare "Roma" u beogradskom naselju Borča, prosvjedujući što je sin vlasnika tog objekta objavio na Facebooku fotografiju na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol Albanije, prenose mediji.

Blic je prenio da je sporna fotografija nastala tijekom zime u središtu Beograda, a da je prije nekoliko dana objavljena na Facebooku.

Okupljeni su nosili srbijanske zastave i skandirali parole o Kosovu, a ispred pekare se nalazio veliki broj pripadnika Žandarmerije.

Izvor fotografije Twitter / Sporna fotografija

Vlasnici pekare zatvorili su se unutra, dodaje Blic, a u pekari su bile i radnice.

Balkan Insight prenio je da je blizu 50 ljudi bilo ispred pekare, kao i da je spornu fotografiju objavio brat vlasnika pekare. Ta fotografija objavljena je na Instagramu još 2017. godine, a nedavno ju je jedan korisnik Facebooka podijelio i na toj mreži.

Okupljeni su na automobil vlasnika pekare stavili svinjske glave i po njemu izlijepili plakate.

Širenje mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti

Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas protest građana ispred pekare "Roma" u beogradskom naselju Borča, ocjenjujući da je u pitanju širenje mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti, što predstavlja skandal i ozbiljan poziv nadležnim organima da reagiraju.

"Zabraniti nekome slobodu kretanja, uništavati mu privatnu imovinu i prijetiti mu samo zbog toga što je druge nacionalnosti ne može biti prešućeno", navodi se u priopćenju  LDP-a. Ta stranka je navela da je trenutna klima u društvu pogodna za sve vidove ekstremizma i da institucije i oni koji vode državu i grad Beograd treba da reagiraju.

"Šutnja o ovom događaju može da bude uvod u neke još gore situacije, u kojima neko može da izgubi glavu zato što je drugačiji, drugačije misli ili se izražava drugačije u odnosu na većinu", upozorili su u LDP-u.

Kopirati
Drag cursor here to close