MUP KS

Nakon prometne nesreće na autocesti preminula i treća djevojka

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sinoć preminula je još jedna putnica.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 06. 2018. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jučerašnje nesreće koja se dogodila na Sarajevskoj zaobilaznici, u kojoj su poginule dvije ženske osobe, iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo priopćeno je da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sinoć preminula još jedna putnica.

Na autocesti A-1 Sarajevo-Zenica u petak 29. lipnja oko 18.25 sati, u smjeru Vogošćanske petlje, u mjestu Butile, dogodila se prometna nesreća gdje je došlo do skretanja automobila u desnu stranu izvan autoceste te udara u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub, nosač prometne signalizacije.

U prometnoj nesreći sudjelovalo je neregistrirano vozilo marke BMW-X5 sa nepripadajućim registarskim oznakama.

Vozilom je upravljao E.A. (1998.) iz Sarajeva, a iz MUP-a KS navode da su na mjestu nesreće smrtno stradale putnice iz vozila BMW I.A. (2000.) i N.N. (2001.) iz Sarajeva. Smrt djevojaka u 19.01 sati konstatirana je iz ZZHMP Sarajevo, a tijela su prevezena u prosekturu "Bare" gdje će se obaviti obdukcija po naređenju tužitelja.

Teške ozljede opasne po život zadobila je O. L. rođena 2001. godine iz Sarajeva, gdje je vozilom hitne pomoći Sarajevo prevezena u Opću bolnicu 'prim dr. Abdulah Nakaš', odakle je sanitetskim vozilom prevezena na KUM UKC, gdje je prilikom ukazivanja liječničke pomoći u 20.05 sati konstatirana smrt.

Teške ozljede opasne po život zadobila je O. A. rođena 2000.godine iz Sarajeva, koja je vozilom hitne pomoći Sarajevo, prevezena na ukazivanje ljekarske pomoći, odakle je sanitetskim vozilom prevezena na KUM UKC, a potom na kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Teške tjelesne ozljede (fraktura pršljenja lumbalnog dijela kičme i fraktura nosne kosti) zadobio je vozač E. A. koji je vozilom hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu, odakle je prevezen na KUM UKC, a zatim nakon ukazane liječničke pomoći ponovo prevezen u Opću bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, koji je zajedno s očevidnom ekipom MUP-a Kantona Sarajevo i stalnim sudskim vještakom prometne struke i stalni sudski vještak mašinske struke izašao na mjesto događaja te rukovodio očevidnim radnjama.

Kopirati
Drag cursor here to close