Nastavak suđenja

Ubojstvo Ivankovića: Ubijen iz apsolutne blizine, zaplijenjenu odjeću Sunita nije nosila

Elvira Karahasanović analizirala je tragove izuzetog materijala, te se njen nalaz bazirao na biološkom vještačenju.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 07. 2020. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela ''Villa Ivanković'', koje se dogodilo 4. listopada prošle godine, u četvrtak je nastavljeno u Županijskom sudu u Mostaru.

'Vruća' stolica za svjedočenje na današnjem ročištu bila je rezervirana za vještake više struka. Tako su danas svjedočili Elvira Karahasanović i Adem Čelik zaposlenici Federalne uprave policije, Odjela za forenzička ispitivanja, koji su radili timsko biološko i balističko vještačenje tragova.

Elvira Karahasanović analizirala je tragove izuzetog materijala, te se njen nalaz bazirao na biološkom vještačenju.

Na odjeći koju je izuzela PU Bugojno, po zapovijedi MUP-a HNŽ-a, nisu pronađeni tragovi krvi. Džemper koji je predan policiji ne sadrži apsolutne nikakve tragove koji bi mogli potvrditi da ga je nosila optužena Hindić.

Tragovi nisu pronađeni ni na izuzetoj bluzi, grudnjaku i hlačama, kazala je vještakinja. Jedini predmet koji je Sunitu Hindić smjestio na mjesto događaja jesu ženske 'čizmice' na kojima su bili vidljivi tragovi krvi koji su pripadali ubijenom Ivankoviću. Biološki uzorak unutrašnjosti čizmica pripada optuženoj.

Foto: Bljesak.info / Nastavak suđenja Suniti Hindić

Balističar Adem Čelik utvrdio je kako je smrtonosni hitac ispaljen iz apsolutne blizine, što znači da su usta cijevi pištolja bila prislonjena na površinu kože ili odmaknuta nekoliko milimetara od površine kože.

Nermina Korać, vještakinja kemijske struke na ovom slučaju je analizirala vlas Sunite Hindić kojom je potvrdila prisustvo, tj. korištenje kokaina. Vještakinja nije mogla sa sigurnošću potvrditi u kojem razdoblju je korištena aktivna psihoaktivna supstanca.

Foto: Bljesak.info / Nastavak suđenja Suniti Hindić

Posljednji vještak na stolici za svjedoke danas bio je Adnan Bešlić koji je vještačio mobitel ubijenog Ivankovića i SIM kartice Hindić, te su pred Sudskim vijećem pročitane neke od posljednjih konverzacija.

Razgovor, koji je čitao vještak Bešlić, Ivanković i Hindić vodili su putem aplikacije WhatsApp, a osumnjičena je ubijenom bila spremljena 'Zmajica'. Ivanković je razmjenjivao i poruke s djevojkom iz Srbije, neposredno prije ubojstva.

Kopirati
Drag cursor here to close