Pri ulasku

Na granici uhićene četiri osobe

u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko lišeni su slobode B.K. (1972.) jer ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog kaznenih djela „lažno prijavljivanje“ i „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“
Vijesti / Crna Kronika | 24. 05. 2018. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla 23.5.2018. godine lišili su slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga.

Na letu iz Kolna lišena je slobode bh. državljanka S.H. (1971.) jer je utvrđeno da je potražuju Općinski sud u Živinicama zbog kaznenog djela „utaja“, Okružno tužiteljstvo u Doboju zbog prevare te Policijska stanica Živinice zbog kaznenog djela „krađa“.

Na letu iz Eindhovena lišen je slobode državljanin BiH i Republike Slovenije S.M. (1975.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog kaznenog djela „ugrožavanje javnog prometa“. Predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskoj županiji.

Istoga dana, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko lišeni su slobode B.K. (1972.) jer ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog kaznenih djela „lažno prijavljivanje“ i „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i A.M. (1975.) prema potrazi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog kaznenog djela „izbjegavanje izdržavanja“.

Službenici JGP Kamensko državljanina BiH i Republike Hrvatske B.K. predali su službenicima Sudske policije Kantona 10 Livno, a državljanina Švedske A.M. službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

 

Kopirati
Drag cursor here to close