Uvac

Na granici uhićen 45-godišnjak zbog prometa oružjem i vojnom opremom

Vijesti / Crna Kronika | 28. 12. 2015. u 12:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na graničnom prijelazu Uvac pripadnici Granične policije BiH uhitili su osobu čiji su inicijali I.R. (1970.), koja je osumnjičena za organizirani kriminal u vezi sa prometom oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne upotrebe.

Ova osoba uhićeno je u nedjelju u nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Lift", nakon čega je predata pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), priopćeno je iz ove agencije.

Uhićenje je izvršeno po zahtjevu SIPA-e, a na osnovu naredbe Tužiteljstva BiH, kojem je ova osoba predata na dalje postupanje.

Pripadnici SIPA-e su, u suradnji sa policijskim službenicima ministarstava unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Kantona Sarajevo, 21. prosinca proveli akciju kodnog naziva "Lift".

Na području Sarajeva, Mostara i Bugojna uhićeno je šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo 'Organizirani kriminal' u vezi sa neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme, kao i proizvodima dvojne upotrebe.

Pretreseni su objekti na šest lokacija, a tijekom pretresa pronađena je veća količina oružja, streljiva, eksploziva i eksplozivnih naprava, kao i drugi predmeti koji mogu služiti kao dokaz u daljem postupku, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close