Granična policija

Na granici otkriveno pet osoba za kojima su tragali sudovi i policija

Službenici Postrojbe granične policije Orašje, 16. svibnja 2019., predali su V.N. (1976.) službenicima Policijske uprave Živinice, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim ova PU raspisala potragu
Vijesti / Crna Kronika | 17. 05. 2019. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 16. svibnja 2019. godine na letu iz Beča, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode Đ.P. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog kaznenog djela „krađa“. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Dan ranije, 15. svibnja 2019., u istoj zračnoj luci lišen je slobode R.B. (1980.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog teških kaznenih djela protiv sigurnosti javnog prometa i kaznenog djela „teška krađa u pokušaju“. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Beograda i predan službenicima Odjela sudske policije sudova u Županiji Sarajevo.

Službenici Postrojbe granične policije Orašje, 16. svibnja 2019., predali su V.N. (1976.) službenicima Policijske uprave Živinice, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim ova PU raspisala potragu zbog kaznenog djela „oštećenje tuđe stvari“.

Državljanin BiH i Republike Hrvatske kontroliran je na ulasku u našu zemlju na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Dan ranije, 15. svibnja 2019., službenici ove Postrojbe predali su R. P. (1990.) službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jer se potražuje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom“ i „ometanje rada pravosuđa“. Državljanin BiH i RH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Šamac.

Tijekom ulaska u BiH na prijelazu Orahovlje, 15. svibnja 2019., lišen je slobode E.Š. (1964.) jer ga potražuje Općinski sud u Ljubuškom zbog kaznenog djela „teške tjelesne povrede“. Službenici PGP-a Doljani predali su bh. državljanina službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

 

Kopirati
Drag cursor here to close