GP BiH

Na granicama otkriveno pet osoba za kojima su tragali Interpol, sudovi i policija

Kontroliani na ulasku u BiH, otkrivene su i uhićene osobe koje su prekrišile zakon u BiH i drugim državama
Vijesti / Crna Kronika | 07. 09. 2020. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Višegrad, 7. rujna 2020., lišili su slobode P.J. (1981.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Budimpešta raspisao potjernicu zbog kaznenog djela „krijumčarenje osoba“. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i u toku dana bit će predati nadležnom organu.

Dan ranije, 6. rujna 2020. prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Šepak lišen je slobode P.K. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Zvornik, državljanina BiH predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 5. rujna 2020., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode A.M. (1970.), nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „trgovima drogom“ i „teške tjelesne ozljede“. Državljanin Republike Turske kontroliran je na letu iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Trebinje, 5. rujna 2020., lišili su slobode M.Z. (1987.), državljanku Republike Srbije. Provjerama je ustanovljeno da je za njom Interpol Beč raspisao potjernicu zbog kaznenog djela „trgovima ljudima“. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Ivanica i predana službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko, 5. rujna 2020., lišen je slobode H.K. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Cazinu i Policijska stanica Ilijaš zbog krivičnih djela „krađa“. Službenici JGP Kamensko, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close