Tko se traži?

Na crvenim potjernicama 101 državljanin BiH

Na popisu su i građani BiH za kojim godinama tragaju pravosudne i policijske agencije u BiH, ali i inozemstvu
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2021. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko novih imena iz BiH našlo se u proteklih nekoliko mjeseci na crvenim potjernicama Interpola, na čijim internetskim stranicama su dostupni podaci, odnosno fotografije ukupno 101 državljanina BiH.

Na popisu su i građani BiH za kojim godinama tragaju pravosudne i policijske agencije u BiH, ali i inozemstvu, navela je Srna.

Odnedavno im se pridružila i Sandra Kahrić (38), rođena u Gradišci, koju, između ostalog, terete za krađu, prevaru i druga krivična djela, pišu Nezavisne novine.

U tekstu se podsjeća da se nedavno oglasio suprug Kahrićeve koji tvrdi da je njen identitet ukraden, te dodao da njegova obitelj ima velike probleme zbog potjernice koja je izdana.

Po zahtjevu pravosudnih organa BiH, odnedavno je crvena Interpolova potjernica raspisana i za Adisom Velićem (28) iz Velike Kladuše, za kojim se, prema dostupnim informacijama, traga zbog izdržavanja kazne zatvora od deset mjeseci zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti prometa.

Prije nekoliko mjeseci Interpol je objavio crvenu potjernicu za državljaninom BiH Petrom Dabićem (48), rođenim u Prijedoru, a koji se potražuje zbog iskorištavanja djece za pornografiju.

Na crvenim potjernicama je ukupno pet žena iz BiH, među kojima i Slobodanka Tošić (34), bivša miss fotogeničnosti, koja je pobjegla nakon što je pravosnažno osuđena na dvije i pol godine zatvora zbog učešća u kriminalnoj grupi Darka Eleza i suučesništva u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrale.

 

Kopirati
Drag cursor here to close