Rekord

Na carini palo više od tone kokaina

Francuski carinici pronašli su više od tone kokaina skrivenog u pošiljci palminog srca u normandijskoj luci Le Havre.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 08. 2019. u 08:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Više od tone kokaina zaplijenjeno je u Havreu, na sjeverozapadu Francuske, tržišne vrijednosti procijenjene na 74 milijuna eura, što je najveća zapljena ove godine'', rekao je u srijedu francuski ministar za proračun i građansku upravu Gerald Darmanin.

Ministar je izjavio kako je zapljena najveća u Francuskoj do sada, a procjenjena tržišna vrijednost pronađene droge iznosi više od 74 milijuna eura, prenosi AP.

Darmanin je rekao da je kokain težine 1.066,5 kg pronađen zamotan u 15 svežnjeva u posudama sa palminim srcima i da je iz Ekvadora u Francusku došao preko belgijske luke Antwerpen.

Druga po veličini zapljena je izvedena u Loon-Plage kada su carinici Dunkerquea krajem travnja pronašli 492 kg kokaina u kontejneru banana.

Tijekom 2018. francuske carine su presrele ukupno 12,2 tona kokaina na nacionalnom teritoriju, što je 32 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Tijekom 2017. zaplijenjeno je rekordnih više od 140 tona kokaina u Europi, prema godišnjem izvješću Europskog opservatorija za droge i toksikomane (OEDT).

 

Kopirati
Drag cursor here to close