Kontrole na granici

Na bh. granicama uhićeno pet osoba

Na graničnim prijelazima lišeno slobode pet osoba
Vijesti / Crna Kronika | 10. 09. 2020. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 9. rujna 2020. godine, lišili su slobode I.R. (1994.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog kaznenog djela ''teška organizirana prevara''.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, pripadnici Granične policije BiH su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Baden-Badena lišili slobode trojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga. Prilikom graničnih provjera A.A. (1993.) ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela ''teška krađa''. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.  

Za D.B. (1988.) utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenih djela „prevara“ i ''teška krađa'' te izdržavanja kazne zatvora. Predan je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. Za R.O. (1982.) ustanovljeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela „krađa“. U toku dana bit će predan nadležnom organu.

Službenici JGP Trebinje, 9. rujna 2020., lišili su slobode S.Ž. (1992.) jer ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Klobuk i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.Kopirati
Drag cursor here to close