Skandal u Vatikana

Muška prostitutka razotkrila 40 svećenika homoseksualaca

'Poslao mi je fotografiju svog penisa ispred zvonika'
Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2018. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Ilustracija

Vatikanu je nedavno jedna muška prostitutka iz Napulja dostavila popis 40 talijanskih svećenika koji su navodno homoseksualci, piše Daily Mail.

Francesco Mangiacapra uz taj je popis dostavio i informacije da su neki od tih svećenika i sjemeništaraca putem Whatsappa slali fotografije svojih spolovila, s brojnim muškim prostitutkama su se dopisivali i putem drugih društvenih mreža, a za seksualne su usluge plaćali stotine eura, javlja Daily Mail. U dosjeu na čak 1200 stranica opisane su različite seksualne navike tih 40 ljudi, od kojih je 34 svećenika i šest sjemeništaraca. U dosjeu su otkriveni i njihovi identiteti. Mangiacapra kaže da je to učinio jer ne može više trpjeti njihovo licemjerje.

Mangiacapra je za talijanske medije kazao da želi stati na kraj licemjerju i širenju mržnje prema homoseksualcima. Također je potvrdio da mu je jedan svećenik poslao fotografiju svojeg penisa kojeg je snimio ispred zvonika i pitao ga kako mu se sviđa.

Među svećenicima koji su plaćali seksualne usluge ove muške prostitutke bio je i Luca Morini poznatiji kao Don Euro. Mangiacapra ga je prijavio kad je shvatio da nije sudac kako se predstavljao, već župnik.

Niti jedan od 40 svećenika i sjemeništaraca nije optužen za seks s maloljetnicima, dodaje Mangiacapra i ističe da on ne osuđuje homoseksualnost i te svećenike, već osuđuje njihovu nevjerodostojnost, prenosi Dnevnik.hr.

"Riječ je o grijesima, ne o kriminalnim radnjama", rekao je o posljednjem seks skandalu koji potesa Vatikan. Napuljska je nadbiskupija proslijedila ove dokumente Vatikanu. "Oni koji su zgriješili moraju platiti cijenu i mora im se pomoći da okaju svoje grijehe" , rekao je kardinal Cresenzio Sepe. Prošlog se mjeseca sudac u Vatikanu izjasnio krivim zbog posjedovanja dječje pornografije na svom računalu.

Monsinjor Pietro Amenta bio je sudac na tribunalu koji odlučuje o poništenju crkvenih brakova, a bio je i savjetnik na brojnim vatikanskim kongregacijama. Policija ga je uhitila nakon što se neprimjereno ponašao prema jednom 18-godišnjaku.

Kopirati
Drag cursor here to close