Uhvaćeni

Mostarci prevarili banku za 20.000 KM

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo priopćeno je da je službeni izvještaj o počinjenom kaznenom djelu podnesen protiv osoba čiji su inicijali N.D. (29) i M.D. (58) iz Mostara, kao i protiv A.B. (42) iz Pala.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 12. 2017. u 17:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo dostavili su Okružnom tužiteljstvu izvještaj protiv tri osobe, osumnjičene za kaznena djela obmana pri dobivanju kredita, krivotvorenje službene isprave i zloupotreba službenog položaja s ciljem pribavljanja imovinske koristi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo priopćeno je da je službeni izvještaj o počinjenom kaznenom djelu podnesen protiv osoba čiji su inicijali N.D. (29) i M.D. (58) iz Mostara, kao i protiv A.B. (42) iz Pala, priopćeno je.

Prijavljeni N.D. osumnjičen je da je prilikom podnošenja zahtjeva za kredit u banci u Istočnom Sarajevu obmanuo zaposlene službenike tako što je u zahtjev za kredit unio neistinite podatke i predao krivotvorenu potvrdu o zaposlenju i mjesečnim primanjima, koju mu je izdala M.D, te je zaključio ugovor o kreditu sa bankom i ostvario korist od 20.000 KM, piše Srna.

Osumnjičena A.B. iskoristila je svoj službeni položaj tako što je podatke, znajući da su lažni, unijela u kreditnu dokumentaciju i predložila da kredit bude odobren, omogućivši N.D. da pribavi imovinsku korist, a na štetu banke u iznosu od oko 22.000 KM, dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close