Od poštenjačine do kriminalca

Mostarac Vedran Brljević u ekstradicijskom pritvoru

Pet godina prije razbojništva u skoro svim medijima Brljević je osvanuo kao poštenjačina koji je 10. rujna 2008. čovjeku vratio izgubljeni novac.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 02. 2020. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Vedran Brljević

Sud Bosne i Hercegovine odredio je ekstradicijski pritvor Mostarcu Vedranu Brljeviću (39), bivšem zaštitaru koji je u Hrvatskoj od svojevrsnog heroja u svega nekoliko godina postao običan bjegunac i lopov.

Ranije osuđen

Kako ''Avaz'' saznaje, pritvor je Brljeviću određen u postupku izručenja, a po međunarodnoj difuznoj potjernici NCB Interpol Zagreb, koji ga potražuje zbog razbojništva. Pritvor može trajati do nove odluke Suda, a najviše 18 dana.

Time bi Brljević, koji je godinama bio u bijegu, mogao vrlo brzo biti izručen Hrvatskoj, gdje je u Županijskom sudu u Zagrebu u odsustvu osuđen na četiri godine zatvora zbog sudjelovanja u razbojničkom prepadu na kolege zaštitare ''Klemm Securityja'' 30. kolovoza 2013. u krugu firme ''Dubravice'' u Zaprešiću.

Brljević, koji je u trenutku razbojništva radio kao zaštitar ''Klemm Securityja'', tada je s još dvojicom izveo spektakularni napad na blindirani Citroen C3, iz kojeg su ukrali 663.466 kuna. Brljević uz hrvatsko, ima i državljanstvo BiH.

Dobili nagradu

Pet godina prije ovog razbojništva u skoro svim medijima Brljević je osvanuo kao poštenjačina koji je 10. rujna 2008. čovjeku vratio izgubljeni novac.

U trgovini ''City Centera One'' u Zagrebu navijač iz Gruda je prije nogometne utakmice “Vatrenih” s Engleskom u trgovini ''Peek&Cloppenburg'' zaboravio 5.400 eura i putovnicu.

Vedran je s kolegom pregledao sadržaj torbice koju su našli na polici s robom. Pronašli su broj mobitela Ž. L. iz Gruda, kojem su predali izgubljeni novac i putovnicu. Vlasnik ih je tada nagradio sa 300 kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close