Rasvjetljenja u HNŽ-u

Mostarac tri mjeseca pljačkao po Čapljini, Banjalučanin vrebao džamije

Nepoznati je počinitelj provaljivao u obiteljske kuće, vikendice a plijen je bio namještaj, kućanski aparati, alati te strojevi.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2021. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Policijsku upravu Čapljina u protekla tri mjeseca građani su prijavili više kaznenih djela teške krađe na području Počitelja, Ševaš polja i Domanovića, izvijestio je MUP HNŽ-a.

Kako se navodi, nepoznati je počinitelj provaljivao u obiteljske kuće, vikendice a plijen je bio namještaj, kućanski aparati, alati te strojevi.

Nakon istrage čapljinske policije, uz suradnju sa sektorom kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a i Policijske uprave Mostar, 22. veljače uhićena je osoba M.A. (1989) iz Mostara.

''Provedenom kriminalističkom istragom nad osumnjičenim, isti je priznao izvršenje 12 kaznenih djela teške krađe te je pronađen dio predmeta za koje postoji osnovana sumnja da potiču iz izvršenih kaznenih djela'', navedeno je u  priopćenju MUP-a HNŽ-a koji će protiv osumnjičenog podnijeti izvješće nadležnom tužiteljstvu.

Također, MUP je objavio kako su 23. veljače pripadnici PU Konjic lišili slobode osobu inicijala L.S. (1962) iz Banja Luke, za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio više krađa na području općine Konjic i Jablanica.

Osumnjičeni se tereti da je u proteklom vremenskom periodu na području općine Konjic i Jablanica vršio provale u vjerske objekte-džamije, te iz isti otuđivao novac i vrijedne  predmete.

Provedenom kriminalističkom istragom policijski službenika PU Konjic osumnjičeni je priznao izvršenje kaznenih djela, te će uz kompletiranu dokumentaciju  predmet biti predat nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje.

Kopirati
Drag cursor here to close