Vatrena nedjelja

Pucnjava na Musali: Drškom pištolja udario konobara

A.Š. je došao ispred lokala, gdje je vikao i prijetio, nakon čega je upotrijebio vatreno oružje
Vijesti / Crna Kronika | 07. 09. 2020. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su jučer iz mostarske policije kazali da u vezi pucnjave koja se u nedjelju u prijepodnevnim satima dogodila na trgu Musala, ispred istoimene bašte ugostiteljskog objekta, tragaju za dvojicom aktera, koja su im odranije poznata po činjenju raznih kaznenih djela, danas su obznanili da su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je izvršitelj A.Š. (33).

Kako Avaz piše, on je došao ispred navedenog lokala, gdje je vikao i prijetio, nakon čega je upotrijebio vatreno oružje, a o čemu govori rupa na staklu izloga obližnje sportske kladionice.

Iako su naveli i da je policijska patrola primijetila tragove krvi ispred bašte, ipak, iz nejasnih razloga, u informaciji nije navedeno da je A.Š. drškom pištolja u glavu udario konobara u objektu, H.M. (28) koji je, kako je potvrđeno, zatražio i ljekarsku pomoć.

U Policijskoj upravi Mostar jučer nisu željeli iznositi bilo kakve informacije, a potvrđeno je, tek, da se A.Š. i dalje nalazi u bjekstvu.

Ovaj događaj je, podsjetimo, uznemirio Mostarce, s obzirom na to da je u vrijeme pucnjave na trgu, u parku i u baštama kafića boravio veći broj građana s djecom, navodi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close