Uhićen u manje od dva i pol sata

Mostar: Ubojica pobjegao u Čapljinu, pa se vratio na mjesto zločina

Nakon ubojstva Marka Make Radić, policijska potjera za osumnjičenikom je bila proširena i na Čapljinu.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 11. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ubojstva Marka Radića, Josip Cvitanović Cviki pobjegao je u Čapljinu u ranije iznajmljenom vozilu, saznaje Bljesak.info. Potom se vratio u Mostar, gdje je nedaleko od mjesta zločina i uhićen.

U opširnoj policijskoj akciji, u kojoj su sudjelovale Jedinica operativne podrške, Interventna policija posebne namjene, Sektor krim-policije PU Mostar, na širem području županije, u manje od dva i pol sata osumnjičeni Cvitanović je priveden. 

U službenom izvješću MUP-a HNŽ-a navodi se kako se osumnjičeni tereti da je dana 9. studenog oko 18,45 sati u Ulici Brune Bušića pucao iz vatrenog oružja i usmrtio osobu inicijala M.R.(1959.) iz Mostara.

U opisu događaja, na stranici MUP-a HNŽ-a je navedeno da su dolaskom na mjesto događanja, djelatnici MUP-a HNŽ došli do saznanja o mogućem izvršitelju ovog kaznenog djela,  nakon čega su proveli sve potrebne operativno-taktičke mjere i radnje na širem području HNŽ-a u cilju pronalaska i lišavanja slobode osumnjičenog.

Oko 21,25 sati djelatnici MUP-a HNŽ su, nakon opsežne policijske potrage lišili slobode osobu inicijala J.C.(1974.), na lokalitetu Gradske tržnice u Mostaru, za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo Ubojstvo.

Sektor kriminalističke policije MUP-a HNŽ provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim zajedno sa nadležnim tužiteljstvom.

Josip Cvitanović zvani Cviki koji je tijekom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne je 2004. godine iz pištolja ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio. Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te je smanjio na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata.

Radića je Sud BiH pravomoćno osudio za ratne zločine nad Bošnjacima na području Mostara navodeći da je bio dio udruženog zločinačkog pothvata.

Kopirati
Drag cursor here to close