Goranci

Mostar: U policijskoj akciji otkrivena plantaža marihuane

Pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pored objekta koje spomenuta osoba koristi pronađena plantaža od 29 stabljika
Vijesti / Crna Kronika | 28. 09. 2021. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, u utorak su izveli operativnu akciju “Triple 2” na području Mostara.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz FUP-a, tom prilikom slobode je lišen D.R. (1986.), dok će nad drugom privedenom osobom biti provedena kriminalistička obrada.

Foto: FUP / Privođenje u FUP

''Osoba lišena slobode se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela 'Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav. 1., kao i krivičnog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'  iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Privedena osoba je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela'', naveo je FUP.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pored objekta koje spomenuta osoba koristi pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.).

Foto: FUP / Policijski plijen

''Također je po istoj naredbi izvršen pretres obiteljske kuće, gdje je pronađena određena količina streljiva i vojne opreme, te određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku.  Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakiralo, te je dalje distribuiralo'', navedeno je.

Foto: FUP / Zasad u Gorancima

Akcija je, kažu iz FUP-a, izvedena u saradnji s Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju krivičnog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close