Akcija "Iznenađenje"

Mostar: U Ortiješu oduzete cigarete u vrijednosti od 10.000 KM

Prilikom kontrole putničkog motornog vozilo, pronađeno je 1660 paklica cigareta bez akciznih markica, različitih robnih marki, namijenjenih za dalju prodaju.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 03. 2021. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Oduzete cigarete u Ortiješu

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje proveli su dvije odvojene akcije na području Regionalnog centra Mostar i Tuzla.

Tom prilikom privremeno su oduzeli sitno rezani duhan i cigarete. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na oko 60.000 KM.

U skladu s operativnim planom "Iznenađenje" službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaje u suradnji sa službenicima PU Mostar, u mjestu Ortiješ, na putnom pravcu Buna – Mostar prilikom kontrole putničkog motornog vozilo, pronađeno je 1660 paklica cigareta, bez akciznih markica, različitih robnih marki, namijenjenih za dalju prodaju.

Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 10.000 KM.

U drugoj operativnoj aktivnosti službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na području RC Tuzla uočili su vozilo u kojem se nalazila veća količina sitno rezanog duhana namijenjenog za daljnju distribuciju i prometovanje na području Tuzlanske županije.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 250 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji je privremeno oduzet, kao i putničko motorno vozilo koje je korišteno za prijevoz sitno rezanog duhana.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 50.000 KM,

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedopušten promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH („Sl. glasnik BiH“, broj: 08/10).

Kopirati
Drag cursor here to close