Veća količina cigareta

Mostar-Stolac: Oduzete cigarete u vrijednosti 16.000 KM

Pri kontroli putničkog motornog vozila kojim je upravljala osoba inicijala T.Đ. pronađeno je 3990 kutija cigareta.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2017. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za  neizravno oporezivanje oduzeli su veću količinu cigareta na putnom pravcu Mostar-Stolac u vrijednosti 16.000 KM.

Pripadnici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Mostar, prilikom redovnih aktivnosti kontrole prometa robe na putnom pravcu Mostar-Stolac, u mjestu Kvanj oduzeli su veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene zakonom propisanim trošarinskim markicama.

Tom prilikom, pri kontroli putničkog motornog vozila kojim je upravljala osoba inicijala T.Đ. pronađeno je 3990 kutija cigareta ,, FM“ Blue koje nisu bile označene zakonom propisanim trošarinskim markicama, te su iste privremeno oduzete.

Vrijednost privremeno oduzete robe je 16.000 KM.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, navodi se u priopćenju UNO BiH.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

''Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni'', navodi se u priopćenju.

 

U Banja Luci oduzete cigarete i rezani duhan vrijedni više od 10.000 KM

Policija u Banja Luci pronašla je cigarete i rezani duhan vrijedne više od 10.000 KM. Ova visokotrošarinska roba, za koju se zna porijeklo, otkrivena je tijekom kontrole putničkih automobila u Tržničkoj ulici u Banja Luci.

Zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda slobode su lišeni Z.B. (1959.), M.A. (1964.) i Z.O. (1964.) svi iz Banje Luke.

''Na osnovu suglasnosti Tužiteljstva i Suda BiH izvršeno je privremeno oduzimanje oko 215 šteka cigareta raznih vrsta i marki bez trošarinskih ili s trošarinskim markicama Crne Gore i Makedonije, kao i 101 kesa rezanog duhana ukupne bruto mase oko 50 kg'', priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je naložio da se nakon ispitivanja osumnjičeni puste na slobodu, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv njih za kazneno djelo nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda.

Kopirati
Drag cursor here to close