Mutno

Mostar: Osam mjeseci zatvora zbog krivotvorenja isprava

Kako se pojašnjava u presudi, Krešić je, nakon raskida radnog odnosa sa spomenutom tvrtkom, pokrenula vlastitu te je krivotvorenim dokumentima obraćala komitentima…
Vijesti / Crna Kronika | 12. 11. 2019. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Mostaru proglasio je Helenu Krešić krivom i osudio je na osam mjeseci zatvora jer je, kako se navodi u presudi, počinila produljeno kazneno djelo Krivotvorenje isprave.

Kako je presudio sud, optužena je kao direktorica tvrtke Control H, od travnja 2012. godine do kralja 2013. više puta izvršila krivotvorenje isprava i time nanijela štetu osobama u čije je ime krivotvorila isprave, tako i ugledu tvrtke Herkon d.o.o. Mostar.

Kako se pojašnjava u presudi, Krešić je, nakon raskida radnog odnosa sa spomenutom tvrtkom, pokrenula vlastitu te je krivotvorenim dokumentima obraćala komitentima nudeći im obavljanje određenih usluga po znatno nižim cijenama.

Pisma su dovela do nesporazuma i problemima u poslovanju s klijentima.

Zanimljivo je da je unatoč ovim mutnim poslovima, Krešić bila u  milosti vlasti pa je tako u vrijeme krivotvorenja dobivala poticaje od Vlade Federacije BiH s Nerminom Nikšićem na čelu. Godinu dana kasnije, Krešić je bila imenovana na mjesto člana Nadzornog odbora Elektroprivrede HZHB ispred državnog kapitala.

 

Kopirati
Drag cursor here to close