Video od 31. srpnja

Podmetanje u Mostaru: Lik s puškom snimljen tjedan dana prije nereda

Pojedini mediji su objavili video star preko tjedan dana, muškarca koji hoda s automatskom puškom, povezujući ga s navijačkim neredima koji su se dogodili u subotu ujutro
Vijesti / Crna Kronika | 10. 08. 2020. u 09:02 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimka na kojoj se vidi muškarac kako hoda s automatskom puškom po Starom gradu snimljena je 31. srpnja 2020. godine, te nema nikakve veze s navijačkim izgredima koji su se dogodili u subotu ujutro 8. kolovoza, potvrdili su nam iz policije.

''Ovaj incident nema nikakve veze s navijačkim neredima i dogodio se 31. srpnja. Prema osobi je postupano sukladno zakonskim propisima, te je policija provela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Znači osobe su lišene slobode i predate Odjelu kriminalističke policije, a kalašnjikov je izuzet i nalazi se u policiji'', rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Inače, policijska patrola je 31. srpnja oko 16.15 sati u Ulici Alekse Šantića zatekla osobu čiji su inicijali I.F. sa automatskom puškom 'AK 47'. Ova osoba je rekla policiji da je pušku našao u Šantićevoj i da je htio prodati osobi čiji su inicijali S.Ć, rekao je Marić.

On navodi da je I.F imao vidne ozljede na sebi i da se vjerojatno sa S.Ć. potukao zbog cijene.

Inače, portal preokret.info a potom i Dnevni avaz te drugi sarajevski mediji objavili su ovaj video tvrdeći kako su navijači uoči derbija osim s palicama bili opremljeni i vatrenim oružjem. No, dodali su da nisu mogli utvrditi autentičnost videa.

Iako nisu utvrdili autentičnost niti provjerili informacije, Avaz je objavio tekst pod nazivom ''Huligani u Mostaru nosili i kalašnjikove'', povezujući ovaj događaj s navijačkim neredima uoči gradskog derbija, izazivajući tako nepotrebne tenzije.

Kopirati
Drag cursor here to close