Istraga traje

Mostar: Još uvijek nije otkriveno tko je pucao na policiju

Nesretni Hubana ranjen je nakon što su na njega i kolege iz vatrenog oružja pucali drski razbojnici, koji su htjeli ukrasti suvremeni stroj za miješanje betona, koja košta 30.000 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 11. 2018. u 08:25 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije skoro dva mjeseca tapkaju u mraku kad je riječ o identificiranju osoba koje su 6. rujna u mostarskom naselju Dolina Sunca zapucale prema policijskom automobilu, kad je teško ranjen mladi policajac Đenan Hubana (25). 

 Dojava građana

Nesretni Hubana ranjen je nakon što su na njega i kolege iz vatrenog oružja pucali drski razbojnici, koji su htjeli ukrasti suvremeni stroj za miješanje betona, koja košta 30.000 KM.

Hubana se nalazio u policijskoj patroli koja je intervenirala na dojavu građana o tome da se u Dolini Sunca nalazi više sumnjivih osoba koje pokušavaju ukrasti stroj. Kad su policajci došli na mjesto događaja, zatekli su četiri maskirane osobe dok su ulazile u Audi, piše Dnevni avaz.

U namjeri da spriječe njihov bijeg, policajci su svojim vozilom prepriječili put, nakon čega su oni zapucali prema njima. Jedan metak je pogodio u motor policijskog automobila, a drugi policajca Hubanu, koji je sjedio na stražnjem sjedištu.

Usprkos činjenici da su odmah nakon pucnjave na teren izašle brojne policijske patrole te da su o svemu obaviještene njihove kolege u susjednim mjestima, među kojima je i Nevesinje u Republici Srpskoj, a čiji su pripadnici blokirali dio koji graniči s Federacijom BiH, razbojnici kao da su u zemlju propali.

 Izuzeti snimci

Istražiteljima nisu pomogli ni videosnimci s brojnih objekata u južnom dijelu grada, kojih je, saznajemo, bilo na desetine. Tek je na jednom snimku uočen Audi koji je kroz mostarsko prigradsko naselje Opine jurio velikom brzinom, nakon čega mu se izgubio trag.

 Pretreseni objekti

Na širem području Mostara nakon pucnjave su pretreseni brojni objekti i garaže, ali ni to nije dalo rezultate. Nepoznanica je i iz kojeg je oružja ranjen Hubana. Kako saznajemo, on se nakon operacije podlaktice još oporavlja.

Kopirati
Drag cursor here to close