Adis Burić

Pritvor za dilera u Mostaru: Zatvorski dopust iskorištavao za prodaju droge

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu
Vijesti / Crna Kronika | 03. 02. 2020. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 31.01.2020. godine, određen je jednomjesečni pritvor Adisu Buriću zv. ''Burke'' iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio Produljeno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. st.1. KZ F BiH, priopćeno je u ponedjeljak iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Naime, Adis Burić zv. ''Burke'', inače višestruki povratnik, se sumnjiči da je tijekom mjeseca studenog i prosinca 2019. godine i mjeseca siječnja 2020. godine na području HNŽ-a, dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Mostar, tako što je koristeći dopuste-izlaske na slobodu iz zatvorskih prostorija, nudio na prodaju opojnu drogu kokain po cijeni od 50 eura za jedan paketić (oko 0,5 grama) tako što je:

  • dana 03.12.2019. godine, oko 14:20 sati, na području općine Jablanica, na parking prostoru ispred ugostiteljskog objekta 'Maksumić', prodao 21 prozirni pvc paketić bijele praškaste materije (kokaina), što ukupno iznosi 9,179 grama, za novčani iznos od 1.000 eura;
  • dana 21.12.2019. godine, oko 11:30 sati, na području općine Jablanica, u ugostiteljskom objektu 'Maksumić' prodao 32 prozirna pvc paketića bijele praškaste materije (kokain), što ukupno iznosi 12,694 grama, za novčani iznos od 1.500 eura;
  • dana 29.01.2020. godine, oko 12:30 sati, u Mostaru, u mjestu Vrapčići, na parking prostoru T.C. Bingo, neovlašteno držao radi prodaje četri paketića umotana u pvc prozirni najlon u kojem se nalazilo po 20 manjih paketića, ukupno 80 paketića, te 5 manjih paketića umotanih u prozirnu pvc foliju sa sadržajem bijele praškaste materije koja sa svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi bio na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo, Općinski sud u Mostaru je, navode, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom.                                 

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA)  nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, priopćeno je iz Ured glavnog županijskog tužitelja HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close