Posljednje zbogom

Ukopan Ljubo Bešlić, ispratio ga veliki broj građana

Ispraćaj je organiziran ispred Gradske mrtvačnice Bijeli brijeg u Mostaru s početkom u 14 sati. Obitelj je zamolila ranije za tihu sućut zbog epidemioloških mjera.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 09. 2021. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon komemoracije u Velikoj dvorani dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, u nedjelju je organiziran ispraćaj za bivšeg gradonačelnika Ljubu Bešlića.

Ispraćaj je organiziran ispred Gradske mrtvačnice Bijeli brijeg u Mostaru s početkom u 14 sati. Obitelj je zamolila ranije za tihu sućut zbog epidemioloških mjera.

Na ispraćaj je stigao i nekadašnji gradonačelnik Mostara Safet Oručević, te Zdravko Mamić.

Ukop je obavljen na Rimokatoličkom groblju "Masline", a vjerski obred predvodio je provincijal fra Miljenko Šteko.

''Rekli bismo u najboljim godinama Ljubo je krenuo stazom vječnosti, ali ostaje zauvijek u srcima svojih najmilijih, ostaje u povijesnici memorije ovoga grada, ostaje u mislima i dušama tolikih svojih prijatelja. Želimo Ljubi iz srca zahvaliti za sve dobro koje je godinama činio, za plemenitost njegove duše, za život koji je nesebično posvećivao svojoj obitelji, svome gradu, svojim prijateljima, tolikih ljudima'' - kazao je fra Miljenko.

Foto: Bljesak.info / Nekadašnji gradonačelnik Mostara na ispraćaju Ljubi Bešliću

Podsjećamo, od Ljube Bešlića, koji je preminuo u petak u 64. godini života, oprostili su se obitelj, prijatelji, suradnici te predstavnici javnog života grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Na ispraćaj je stigao i Zdravko Mamić

Biranim riječima od Bešlića se oprostio gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji je kazao da je Bešlić ustrajao na međuljudskim odnosima, smirivao i okupljao, ali nadasve gradio djelo zvano Mostar, i to bez obzira na vjeru, naciju i boju kože.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je "Ljubo bio i ostat će naše veliko srce".

''Odrastao uz Franjevačku crkvu i džamiju istovremeno u mahalskom ambijentu u Mostar je utkao svoje djetinjstvo, mladost i zrelost... Ljubo je kao njegovo dijete najbolje oponašao svoj Mostar'' - rekao je ranije, između ostalog Čović na komemoraciji.

Kopirati
Drag cursor here to close