Nepravomoćna presuda

Mladiću iz Ljubuškog 3 godine i 4 mjeseca zatvora zbog smrti suvozača

Dvadesetjednogodišnji Grgić je prošle godine pod utjecajem alkohola prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov suvozač V.M.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 03. 2018. u 17:54 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Grgić (21) iz Ljubuškog pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na tri godine i četiri mjeseca i izrečena mu je zabrana upravljana vozilom na jednu godinu, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Dvadesetjednogodišnji Grgić je prošle godine pod utjecajem alkohola prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov suvozač V.M.

Prometna nesreća dogodila se u ožujku 2017. godine u mjestu Proboj, općina Ljubuški, na magistralnoj cesti Ljubuški-Grude. Grgić je te večeri, s 0,96 promila alkohola u krvi, BMW-om 3, vozeći 96 km/h udario u rasvjetni stup desnom bočnom stranom vozila.

Od posljedica udara suvozač u njegovom vozilu V.M. zadobio je tjelesne ozljede od kojih je preminuo dana 18.3.2017. godine.

“Po optužnici Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu Grgiću je stavljeno na teret da je upravljao vozilo pod utjecajem alkohola i kretao se brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine 40 km/h. Takvim radnjama bio je svjestan da grubo i bezobzirno krši prometne propise i da uslijed toga može ugroziti javni promet, te izazvati opasnost za sudionike u prometu i na to je pristao. Uslijed takve vožnje ulaskom u krivinu lijevog smjera izgubio je kontrolu na vozilom i prešao na lijevu kolničku traku, udario u rubnik, a potom i u rasvjetni stup”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Nakon prijema pismenog otpravka presude Županijsko tužiteljstvo će odlučiti o ulaganju žalbe zbog odluke o kaznenopravnoj sankciji, kako u dijelu koji se na kaznu, tako i u dijelu koji se odnosi na sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom.

Kopirati
Drag cursor here to close