Trojica u pritvoru

Mito pri polaganju vozačkih ispita: Jednomjesečni pritvor za tri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 15. 07. 2017. u 23:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednomjesečni pritvor određen je za trojicu od četvorice uhićenih u akciji 'Poligon', koja je ovog tjedna izvedena u Zenici, potvrdila je Naila Muratović, glasnogovornica Tužiteljstva Zeničko - dobojske županije.

Pritvor je određen dužnosniku Ministarstva obrazovanja ZDŽ Akifu Smailhodžiću, te dvojici vlasnika auto-škola u Zenici Nerminu Bajtareviću i Dževadu Musliću.

Četvrtom uhićenom u ovoj akciji, zaposleniku ministarstva obrazovanja ZDŽ Eldinu Durmiću određene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama. Podsjećamo, svi onu su uhićeni u akciji MUP-a ZDŽ i OSA-e BiH, a sumnjiče se za neregularnosti, zloupotrebu položaja i davanje mita prilikom polaganja vozačkih ispita.

Zanimljivo je da je u petak navečer pokušana provala u prostor koji je Smailhodžić koristio, kao dužnosnik Ministarstva obrazovanja, na Institutu 'Kemal Kapetanović', a u kojem je policija izvršila pretres.

"Dana 14.7.2017. godine, u vremenu između 16 i 21:45 sati, u ulici Travnička cesta, Grad Zenica, izvršena je teška krađa u pokušaju u prostorije koje se nalaze u sklopu Instituta 'Kemal Kapetanović', a koje koristi Ministarstvo obrazovanja ZDŽ, odsjek za poslove prometa. Izvršen je očevid", priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close