Delta holding

Miškovići proglašeni krivim za utaju poreza

Vijeće Specijalnog suda, poslije šest godina od početka suđenja, odluku je u ponovljenom postupku donijelo većinom glasova.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2019. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik Delta holdinga, Miroslav Mišković, njegov sin Marko i vlasnik Nibens korporacije Milo Đurašković proglašeni su krivim za utaju poreza na Specijalnom sudu u Beogradu.

Vijeće Specijalnog suda, poslije šest godina od početka suđenja, odluku je u ponovljenom postupku donijelo većinom glasova.

Riječ je o drugoj prvostupanjskoj presudi u tom slučaju, budući da je prvu, izrečenu 2017. godine, djelomično ukinuo Apelacijski sud i zatražio ponavljanje suđenja.

Marko Mišković je optužen za utaju poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja cestarskih poduzeća, u iznosi od oko 320,3 milijuna dinara (2,7 milijuna eura), a njegov otac da mu je u tome pomogao.

U istom procesu ponovno se sudilo i Ðuraškoviću, također zbog utaje poreza iz posla s cestarskim poduzećima, kao i zbog optužbi da je sa suradnicima oštetio kruševačku Fabriku maziva (FAM).

I na ovu presudu, kojoj Miroslav Mišković nije prisustvovao, Tužiteljstvo za organizirtani kriminal i obrana imaju pravo žalbe.

Prethodno su, u završnoj riječi, tužitelji zatražili da sud osudi Miroslava Miškovića na pet godina zatvora, na koliko mu je izrečena kazna na prvobitnom suđenju, a njegovog sina Marka na četiri godine, pola godine više nego što je prethodno presuđeno. Za Ðuraškovića su tužitelji predložili jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora.

Miroslav Mišković je uhićen krajem 2012. godine, u pritvoru je proveo sedam mjeseci, a određena mu je jamčevina, najveća ikad izrečena u Srbiji, od 12 milijuna eura kao jamstvo da će prisustvovati suđenjima.

Kopirati
Drag cursor here to close