Vlasnik oduzeo bombu

Ministar Jović o napadu bombaša: Uspio sam ga 'omekšati' pričom

Nitko od pristunih ne zna što je pozadina ponašanja napadača
Vijesti / Crna Kronika | 11. 05. 2021. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo je nedostajalo da kobno završi redovni  sastanak članova Mjesne zajednice Gabela Polje, kojem su  zbog izgradnje nasipa, ali i drugih aktivnosti, prisustvovali čapljinski gradonačelnik, Smiljan Vidić i Donko Jović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, a koji je održan u četvrtak.

Na sastanak, koji se održavao u privatnoj kući L. I. (54), s bombom u ruci upao je, T.Z. (57) iz susjednog mjesta Gabela

Najprije je izbezumljene mještane Gabela Polja počeo verbalno uznemiravati, a potom im je prijetiti aktiviranjem bombe, a napadač je u zadnji tren, zahvaljujući prisebnosti vlasnika kuće i kako piše Avaz, ministra Jovića savladan te mu je bomba uzeta.

''Uspio sam ga nekako 'omekšati' pričom, a domaćin mu je, potom, uspio oteti bombu. Da nismo to uspjeli, zasigurno, bomba bi eksplodirala i nas trojica bismo poginuli. Ali, nasreću, dobro se završilo'', kazao je Jović za „Avaz“.

Kako je naglasio, nitko od prisutnih ne zna šta je pozadina takvog ponašanja.

''Znači, svi mi ga jako dobro poznajemo. Konkretno, ja ga poznajem cijeli svoj život. I, upravo me najviše kao osobu pogodilo i povrijedilo takvo njegovo ponašanje, dakle, da krene na mene i sve ljude koji smo se tu našli. Činjenica je da je bio pri piću, ali, uistinu, ne znam, šta je razlog njegovog ponašanja. Konkretno, protiv mene nije imao nikakav osobni ni bilo koji drugi razlog, a sigurno ni protiv bilo koga drugog u tom društvu'', kazao je Jović.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije je kratko kazano da je T. Z. nakon kriminalističke obrade pušten, a istraga u ovom slučaju je nastavljena.

Kopirati
Drag cursor here to close