Suđenje tužitelju

Mihajlović šuti: Daktilografkinja 'otkucala' 100.000 KM

Optužnica tereti Mihajlovića po jednoj točki za nesavjestan rad u službi, a protiv njega se u Sudu BiH vodi postupak za isto krivično djelo.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2018. u 12:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši zamjenik glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Božo Mihajlović, optužen za nesavjestan rad u službi, odbio je izjasniti se o krivnji, nakon čega je Sud zaključio da krivnju negira.

''S obzirom na svu situaciju, odbijam da se izjasnim'', izjavio je Mihajlović.

Prethodno je, na upit suca Mirsada Strike je li razumio optužnicu i ima li potrebe za pojašnjenjem, Mihajlović odgovorio da nema.

Optužnica tereti Mihajlovića po jednoj točki za nesavjestan rad u službi, a protiv njega se u Sudu BiH vodi postupak za isto krivično djelo, javlja BIRN.

Mihajlovića ta optužnica tereti da je nesavjesno postupio u vršenju službene dužnosti tužitelja i to propuštanjem nadzora nad radom Sadine Beridan-Zuhrić, koja je od polovine studenog 2006. radila kao daktilograf i referent u Tužiteljstvu BiH.

Beridan-Zuhrić je, navedeno je u optužnici, prisvojila privremeno oduzeti novac iz devet predmeta, pri čemu joj je propuštanje dužnosti nadzora od strane Mihajlovića omogućilo i zadržavanje prisvojenog novca, bez otkrivanja njenog nezakonitog postupanja, a uslijed čega je nastupila imovinska šteta u iznosu višem od 100.000 konvertibilnih maraka.

I po toj optužnici je Mihajlović odbio da se izjasni o krivnji, nakon čega je Sud, po službenoj dužnosti, konstatirao da je negira.

Sudac Strika je rekao kako je očekivati da se ovaj predmet spoji s postupkom u kojem se Mihajloviću sudi, da li po prijedlogu obrane ili tužiteljstva, kao i da bi to bilo u interesu optuženog.

Mihajlović je početkom ožujka prošle godine podnio ostavku na mjesto šefa Odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, javio je BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close