Dobar neki čovjek

Migrantima uzeo 6.000 eura za prijevoz pa ih otjerao pucnjevima

Policijski službenici, oko 1:00 sat, pronašli su osobu D. S. (1997.) te ga uhitili i nad njim je zavedena kriminalistička obrada.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2018. u 13:32 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanin nastanjen u naselju Ugra, općina Cazin, obratio se PS Cazin u nedjelju i prijavio da su mu se obratili migranti i da su tražili pomoć.

Kako je objavila televizija N1, na mjesto događaja upućena je policijska patrola koja je zatekla prijavitelja i šest migranta a radi se o osobama inicijala M. S. ( 2004.), A. K. H. (1992.), H. M. (1994.), M. S. (1998.), A. A. (2001.) i Y. A. (1991.) svi iz Sirije, koji su prijavili policijskim službenicima da su iz migrantskog kampa Miral u kojem su boravili, otišli do osobe inicijala D. S. kod kojeg su boravili unazad pet dana te da ih je isti za novčanu naknadu od 6.000 eura trebao prevesti do Slovenije.

''Nakon što su posumnjali da će biti prevareni, tražili su od osobe D. S. da im vrati novac, što je isti odbio te uz prijetnju vatrenim oružjem ispalivši dva hica iste istjerao iz kuće. Policijski službenici, u porodičnoj kući D. S. gdje su boravili migranti, nisu zatekli prijavljenog te su po naredbi tužitelja Kantonalnog tužiteljstva osiguravali sam objekt do pronalaska osobe inicijala D. S.'', navode iz MUP-a USK.

Policijski službenici, oko 1:00 sat, pronašli su osobu D. S. (1997.) te ga uhitili i nad njim je zavedena kriminalistička obrada.

''Na osnovu naredbe Općinskog suda Cazin, izvršen je pretres stambenog objekta osumnjičenog i tom prilikom pronađeno je i izuzeto više komada vatrenog oružja kao i određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L.'', stoji u informaciji policije.

Daljnji rad na dokumentiranju krivičnih djela ''prevara'', ''ugrožavanje sigurnosti'', ''nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'' i ''posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'' nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Cazin.

Kopirati
Drag cursor here to close