Prilikom kontrole

Migranti u incidentu ozlijedili tri policajca u Bihaću

Potvrđeno je i kako je akciji prethodio jučerašnji incident s grupom migranata iz istog objekta, koji su onemogućavali policijske službenike u obavljanju njihovog posla.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 06. 2019. u 11:58 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri policijska službenika lakše su ozlijeđena danas prilikom kontrole privatnog smještaja u kojem je boravila grupa migranata, koja je u prethodnim danima sudjelovala u nekoliko incidentnih situacija. ''Prilikom ulaska u privatni objekt u središtu Bihaća, naišli smo na otpor tu smještenih lica i tri su policijska službenika lakše ozlijeđena. Također, tri su migranta lišena slobode i u tijeku je njihovo procesuiranje. Radi se o koordiniranoj akciji Kantonalne inspekcije i Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK), odnosno kontroli privatnog objekta u kojem boravi grupa od 135 migranata, s kojima smo u nekoliko prethodnih dana nažalost imali više incidentnih situacija'', rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić. 

Potvrđeno je i kako je akciji prethodio jučerašnji incident s grupom migranata iz istog objekta, koji su onemogućavali policijske službenike u obavljanju njihovog posla. 

''Nakon sinoćnje dojave da se u Đačkoj ulici jedno lice nemoralno ponaša i da je vjerojatno u alkoholiziranom stanju, grupa migranata iz ovog objekta pokušala je onemogućiti pripadnike policije u procesuiranju problematičnog lica gađajući ih raznim predmetima. Intervencijom dodatnih policijskih snaga situacija je stavljena pod kontrolu, a slobode je lišeno šest stranih državljana'', dodao je Šiljdedić. 

Istaknuto je da će svi migranti i izbjeglice koji nelegalno borave u privatnim smještajima ili na javnim površinama, uskoro biti izmješteni na lokaciju Vučjaka, gdje su u tijeku završne pripremne radnje, odnosno postavljanje šatora, te osiguravanje vode i ostalih neophodnosti za prijem i smještaj veće grupe ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close