Ubojstvo u Sarajevu

Migrant osumnjičen za ubojstvo Jasmina Berovića izručen BiH

Policijski službenici GPBiH su Marokanca predali u daljnju nadležnost službenicima Sudske policije Federacije BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 01. 2021. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GP BIH / Migrant osumnjičen za ubojstvo Jasmina Berovića izručen BiH

"Na Graničnom prijelazu Rača, u postupku ekstradicije, policijski službenici Granične policije su od ovlaštenih službenih osoba MUP-a Republike Srbije, preuzeli državljanina Maroka S.E.D, koji je prethodno lišen slobode u Republici Srbiji.

Lišenje slobode navedene osobe je izvršeno po međunarodnoj tjeralici koja je za istim bila raspisana na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu.

Ista je raspisana radi kaznenog gonjenja zbog kaznenog djela ''Ubojstvo'' iz članka 166. stavka (1), a u vezi s člankom 28. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Odmah po preuzimanju, policijski službenici GPBiH su spomenutu osobu predali u daljnju nadležnost službenicima Sudske policije Federacije BiH", kazala je Franka Vican, glasnogovornica Granične policije BiH.

Izručeni Marokanac će tijekom srijede biti proveden u sarajevski pritvor, s obzirom na to da je za njim bila raspisana potjernica.

Berović je, podsjećamo. ubijen 17. studenog. Za njegovo ubojstvo sumnjiče se tri migranta. Jedan je uhićen u Srbiji, drugi na Kosovu, dok je za trećim raspisana međunarodna potjernica. Kosovo još nije odgovorilo na zahtjev bh. institucija.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije uhitili su krajem prošle godine državljanina Maroka S. E. D. (1989), osumnjičenog da je, s još nekoliko osoba, sudjelovao u ubojstvu državljanina Bosne i Hercegovine J. B. u Sarajevu 17. studenog.

Osumnjičeni je tada lociran i uhićen u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da pobjegne u neku od zemalja u regiji, priopćio je tada MUP Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close