Bihać

Migrant napao policajca

Migranti su odbili naredbu policijskih službenika i nastavili konzumirati alkohol, da bi u jednom trenutku, jedan od migranata fizički napao policijskog službenika.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 07. 2018. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju navečer, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici PS Bihać, obilaskom Ul. Bosanska u Bihaću, oko 23.00 sata, zatekli su dvije NN osobe strana državljana – migranta kako konzumiraju alkoholna pića. Prilikom identifikacije jedan od migranata fizički je napao policijskog službenika.

"U cilju identifikacije te utvrđivanja posjeduju li potvrde o iskazanoj namjeri za dobijanje azila u BiH, policijski službenici od istih tražili su dokumente na uvid. Migranti su odbili naredbu policijskih službenika i nastavili konzumirati alkohol, da bi u jednom trenutku, jedan od migranata fizički napao policijskog službenika pri čemu mu je nanio lakše tjelesne ozlijede u predjelu desne ruke, konstatirane u Županijskoj bolnici Bihać", potvrdila je za N1 Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije i dodala:

"Policijski službenici su stavili pod kontrolu migrante te iste lišili slobode nakon čega je i izvršeno alkotestiranje te je utvrđeno prisustvo alkohola kod istih. Obzirom da migranti nisu posjedovali potrebnu dokumentaciju, nakon popunjavanja potrebnih upitnika, utvrđeno je da se radi o osobama A. B. rođen 1997. godine i M. A. A. rođen 1987. godine, obojica iz Maroka."

Nad migrantima je zavedena kriminalistička istraga zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl. 359 KZ F BiH „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“, te daljnji rad na dokumentiranju ovog kaznenog djela nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.

Kopirati
Drag cursor here to close