Druga strana

Migrant je branio suprugu: Bišćanin koji je zboden tražio seks i novac

Zbodeni je 2010. godine uhićen zajedno s majkom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju susjedu čiji su leš kasnije bacili u Unu.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 01. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nego je izboden, Bišćanin Hazim Majetić je dva puta fizički napao migrante, objavili su sarajevsko Oslobođenje i portal istraga.

Kako se navodi, kada je fizički nasrnuo na djevojku iz Maroka, tražeći seksualne usluge, migranti su upotrijebili nož i nanijeli mu teške tjelesne ozljede.

Majetović je, prethodno, od njih naplaćivao korištenje napuštene kuće u tom bihaćkom naselju. Sve su to utvrdili i pripadnici MUP-a USK-a, što je navedeno u izvještaju dostavljenom tužiteljstvu tog kantona.

''Utvrđeno je da su migranti Fatim Maydobi i njezin suprug boravili u napuštenoj kući gdje je kod istih došao oštećeni Majetić Hazim i koji je fizički napao Fatim Maydobi iz razloga što njen suprug istom nije davao novac, a koji su mu, po izjavama, davali ranije. U pokušaju da odbrani svoju suprugu, drugoprijavljeni je stupio u fizički kontakt s oštećenim nakon čega je oštećeni napustio kuću'', piše, pored ostalog, u Izvještaju MUP-a USK.

Nakon što je Majetović otišao iz kuće, tu je došao još jedan Marokanac koji je donio hranu Fatim Maydobi i njezinom suprugu.

Međutim, Hazim Majetić se ponovo vratio u napuštenu kuću i ponovo se sukobio s migrantima, nakon čega ga je Marokanac koji je donio hranu ubo kuhinjskim nožem.

Marokanci su, potom, Majetića izgurali iz kuće a na ulici su mu pomoć pružili stanovnici tog naselja. Prilikom uviđaja, pripadnici MUP-a USK-a su pronašli nož kojim je uboden Majetović.

Oslobođenje piše kako je policijski izvještaj potvrdio ranija pisanja te da je Majetić, osoba koja ima policijski dosje. On je 2010. godine uhićen zajedno s majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju susjedu čiji su leš kasnije bacili u Unu.

Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina. Kasnije je osuđivan i za nasilničko ponašanje. Sve osude su mu izbrisane iz kaznene evidencije.

Kopirati
Drag cursor here to close