Potjernica za Benedijem Đukanovićem

Međunarodna potjernica za Đukanovićem zbog veza s atentatom Slavišu Krunića

Raspisana međunarodna potjernica za Benedijem Đukanovićem
Vijesti / Crna Kronika | 16. 05. 2019. u 18:10 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interpol u Sarajevu raspisao je međunarodnu potjernicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za sudjelovanje u atentatu na vlasnika "Sector Securityja" Slavišu Krunića, njegovog pratitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

Potjernica je raspisana na osnovu zahtjeva Okružnog suda u Banja Luci, koji je Đukanoviću odredio mjeru pritvora, a budući da nije dostupan pravosudnim organima, za njim je nakon središnje raspisana i međunarodna potjernica.

Đukanović je posljednji put viđen 23. travnja ove godine na području teritorije koju pokriva PU Doboj. Utvrđeno je da je koristio bijeli Golf 7, registarskih oznaka 003-K-770, koji je snimljen u dobojskoj regiji, a koji, također, nije pronađen, prenosi Avaz.ba.

MUP RS apelira na sve građana da, ako primijete osobu ili vozilo s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili na dežurni broj 122.

Krunić je ubijen 22. travnja u sačekuši u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banje Luke. Ubojice su ga u zasjedi čekale na makadamskom putu i kada je džip Toyota, u kome se vozio s tjelohraniteljima, usporio na krivini, ubojice su s dvije strane iz automatskih pušaka otvorile vatru.

Krunić, koji je sjedio pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmjeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak.

Zbog ovog zločina istu noć je uhićen Emilio Baldo, a nešto kasnije i Krunićev čovjek od povjerenja Rodoljub Gajić, radnik "Sector Securityja" koji je izdao svog gazdu.

Ubijeni Krunić bio je vlasnik kompanija "Sektor Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", koje imaju oko 1.800 zaposlenih.

Kopirati
Drag cursor here to close