Pravosuđe

Mamić u rukama Josipa Grubeše

Izvanpretresno vijeće će nakon što donese odluku o tome informirati Ministarstvo pravde BiH s obzirom na potjernicu Županijskog suda u Osijeku.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 06. 2018. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravde BiH Josip Grubeša trebao bi donijeti konačnu odluku hoće li BiH izručiti Hrvatskoj bivšeg izvršnog direktora zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića.

O izručenju Mamića Hrvatskoj odlučivat će Izvanpretresno vijeće Suda BiH na osnovu žalbe Tužiteljstva BiH u kojoj se navodi da sudac za prethodno saslušanje Tatjana Kosović, kao sudac pojedinac, nije mogla o tome odlučivati, piše Dnevni avaz.

Izvanpretresno vijeće će nakon što donese odluku o tome informirati Ministarstvo pravde BiH s obzirom na potjernicu Županijskog suda u Osijeku.

Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić kaže da je riječ o preinačenju prvostupanjskog rješenja Suda BiH, te da će se sada odlučivati po prijemu molbe Ministarstva pravde Hrvatske za izručenje Mamića, ali da mu nije poznato je li molba stigla.

"Mislim da, u suštini, od toga nema ništa, jer je ovdje sve jasno", smatra Rajić.

Mamića su 14. lipnja uhitili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i istog dana ga predali Sudu BiH, koji je dan kasnije odbio da ga izruči Hrvatskoj.

Županijski sud u Osijeku osudio je Mamića na šest i pol godina zatvora izvlačenja oko 10,5 milijuna eura putem transfera igrača iz Dinama.

Mamić je dan uoči izricanja presude pobjegao u BiH, a osječki sud je za njim raspisao domaću i međunarodnu potjernicu.

Kopirati
Drag cursor here to close