Travnik

Maloljetniku 8 godina zatvora zbog tri silovanja

Kako se navodi u presudi, on je ova krivična djela počinio nad tri maloljetnice i to od deset, jedanaest i dvanaest godina…
Vijesti / Crna Kronika | 02. 02. 2021. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maloljetnik je osuđen na osam godina zatvora jer je silovao djevojčice od deset i jedanaest godina, te pokušao silovati 12-godišnjakinju, objavilo je Oslobođenje.

Naime, Općinski sud u Travniku je nepravosnažnom presudom proglasio krivim starijeg maloljetnika iz Travnika za tri krivična djela silovanja, od kojih je jedno ostalo u pokušaju te ga je osudio na kaznu maloljetničkog zatvora od osam godina.

Kako se navodi u presudi, on je ova krivična djela počinio nad tri maloljetnice i to od deset, jedanaest i dvanaest godina u kolovozu prošle godine na području travničke općine.

''Maksimalna zatvorska kazna za maloljetne počinitelje krivičnih djela je deset godina, a Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio činjenicu da je maloljetnik priznao izvršenje krivičnih dijela koja su mu prijedlogom Kantonalnog tužiteljstva Travnik stavljena na teret te mu izrekao kaznu zatvora u navedenom trajanju'', navode u travničkom Sudu, te ističu da će po pravosnažnosti presude maloljetnik biti upućen na izdržavanje kazne maloljetničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod Orašje.

Sarajevske novine navode kako je uhićenje 16-godišnjaka uslijedilo nakon što je majka desetogodišnjakinje otišla u policijsku stanicu i istražiteljima kazala da se njena djevojčica vratila kući s vidljivim ozljedama. Djevojčica je ubrzo prebačena u bolnicu, a mladić je uhićen.

Istog dana, policiju je pozvala majka 11-godišnjakinje prijavivši 16-godišnjaka za silovanje. I druga djevojčica je prevezena u bolnicu u Travniku.

Istražitelji su otvorili istragu tijekom koje su došli do saznanja da je 16-godišnjak pokušao silovati i 12-godišnjakinju, ali u tome nije uspio.

Kopirati
Drag cursor here to close