Otmica

Malčanski berberin – Prva doživotna kazna zatvora u Srbiji

Jovanović je prva osoba u Srbiji osuđena na kaznu doživotnog zatvora.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 01. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ninoslav Jovanović (48) iz Malče osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje djevojčice iz Suvog Dola kod Niša, objavila je televizija N1.

Jovanović, koji nije bio na suđenju, je bio optužen da je u prosincu 2019. oteo i deset dana zlostavljao djevojčicu.

Presuda je izrečena upravo na godišnjicu od dana kada je Jovanović uhapšen na groblju u Malči, nakon potjere u kojoj je sudjelovalo oko 800 policajaca, žandara, izviđača i drugih građana.

Zbog zaštite interesa maloljetne žrtve suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a novinari su prisustvovali samo izricanju presude, ne i čitanju obrazloženja.

Tijekom glavnog pretresa saslušani su psihijatri koji su vještačili uračunljivost otmičara i liječnici koji su vještačili fizičke ozljede djevojčice, ali i posljedice koje je otmica ostavila na njenu psihu.

U posebnom odjeljenju Višeg suda iskaz je dala i djevojčica, i prema neslužbenim izvorima, njeno svjedočenje o zlostavljanju kojem je bila, trajalo je više od dva sata.

Prema također neslužbenim informacijama, Jovanović je na suđenju svoj zločin pravdao neuračunljivošću i alkoholiziranošću, a pokušavao je i umanjiti težinu ozljeda koje je nanio djevojčici.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja djevojaka proveo 22 godine u zatvoru.

Jovanović je prva osoba u Srbiji osuđena na kaznu doživotnog zatvora.

Dvanaestogodišnju djevojčicu oteo je 20. prosinca 2019. u Brzom Brodu na putu do škole, a djevojčica je pronađena 29. prosinca u Pasjači.

Kopirati
Drag cursor here to close