Ostao u vrećici

Majku koja je ostavila bebu u kontejneru otkrio račun iz trgovine

Naime, Mirjanin otac je u nedjelju poslije podne kupovao jogurt u obližnjem marketu i donio ga u stan u vrećici sa računom unutra.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 08. 2019. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Račun iz trgovine koji se nalazio u vrećici u koju je Mirjana G. iz Srbije stavila svoju tek rođenu bebu i potom je ostavila u kontejneru, bio je ključni trag koji je policiju odveo do majke deteta, neslužbeno saznaje "Blic", prenose Nezavisne.

Naime, Mirjanin otac je u nedjelju poslije podne kupovao jogurt u obližnjem marketu i donio ga u stan u vrećici sa računom unutra. Mirjana se bez nadzora liječnika, porodila sljedećeg jutra, dok su njen otac i sedmogodišnji sin spavali, zatim je bebu stavila u kesu i ostavila je u kontejner koji se nalazi u blizini zgrade u Žarkovu u kojoj žive.

Otac nije slutio

Nakon što je susjed, umirovljenik Slobodan Cvetković čuo bebin plač koji dopire iz kontejnera, odmah je alarmirao policiju i Hitnu pomoć. Kako su mediji objavili, bebu u prvom trenutku nitko nije smio da uzeti, jer su se plašili da je ne ozljede, ali je dobra okolnost bila ta što su Hitna pomoć i policija došli nevjerojatno brzo, poslije svega nekoliko minuta.

Policija je u vrećici u kojoj se nalazio mališan pronašla račun iz trgovine, gdje su odmah i uputili. Vraćajući unazad sigurnosne kamere iz marketa i uz pomoć radnika iste, uspjeli su da pronađi čovjeka koji je kupovao jogurt - Mirjaninog oca.

Tako su policijski službenici uspjeli locirati majku tek rođenog dječaka.

Prijatelji uhićene majke rekli su da je Mirjanin otac kobnog jutra vidio točkice krvi na podu kod kupaonice, ali da mu je kćerka rekla da je dobila ciklus i da se "vrati u sobu dok ona to počisti".

Nesretničovjek, ne sluteći ništa, vratio se u sobu, a uvečer tog dana kada je policija zakucala na vrata i saznao šta se dogodilo.

Priznala sve

Mirjana G. (33) na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu priznala je da je svoju tek rođenu bebu u ponedjeljak ostavila u kontejneru u blizini svog stana u Žarkovu, nakon čega je tužiteljstvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

Ona je tužiteljstvu iznijela svoje razloge za takav postupak, a vještačenja koja treba da uslijede pokazat će je li i koliko bila svjesna svojih postupaka.

Mirjana G. se na teret stavlja kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju djeteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za djelo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tijekom istrage koja treba da uslijediti bit će ispitani svjedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko vještačenje kao i vještačenja koje treba da utvrde kada je dijete točno rođeno i je li majka bila u postporođajnoj depresiji.

Kopirati
Drag cursor here to close