Čedomorstvo u Bihaću

Majka usmrtila novorođeno dijete i zakopala ga pored obiteljske kuće

Žena je sve negirala, a nakon ginekološkog pregleda istražiteljima je priznala da se porodila prije sedam dana i da je bebu potom usmrtila, zamotala u plastičnu foliju i potom zakopala u blizini kuće u kojoj živi.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2018. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrdesettrogodišnja R. Č. iz naselja Brekovica nadomak Bihaća uhićena je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo čedomorstva.

Kako je za Faktor potvrdila i Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, policija je dobila anonimnu dojavu o ovom događaju te je privela ženu koja je prvobitno sve negirala.

Zbog toga je odvedena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je podvrgnuta ginekološkom pregledu, te je ustanovljeno da se nekoliko dana ranije porodila.

Ona je potom u razgovoru s policijskim istražiteljima priznala da se porodila prije sedam dana i da je bebu potom usmrtila, zamotala u plastičnu foliju i potom zakopala u blizini kuće u kojoj živi.

Policija je odmah pronašla tijelo novorođenčeta, koje je prevezeno na Odjel patologije Kantonalne bolnice Bihać gdje će biti izvršena i obdukcija.

Istragu o ovom slučaju provodi dežurni županijski tužitelj, uz asistiranje pripadnika Sektora kriminalističke policije USK.

Kopirati
Drag cursor here to close