'Militarističko krilo SDS-a'

Lukač: Zolju na objekt u Banja Luci ispalio aktivist SDS-a

''Je li napravljeno militarističko krilo SDS-a, smišljeno da pravi nerede'', upitao je Lukač
Vijesti / Crna Kronika | 02. 10. 2018. u 14:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Radić (1976.) iz Čelinca uhićen je jučer zbog sumnje da je 30. na 31. ožujka ove godine ispalio zolju na poslovnu zgradu ''Agram'' u centru Banje Luke – rekao je danas ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač.

Tvrdi da je uhićeni ''aktivist SDS-a'', te da se njegov DNK poklapa s onim pronađenim na ispaljenoj zolji.

Kao motiv tog, kako je naveo, terorističkog akta s političkom pozadinom, Lukač je naveo namjeru da se naruši sigurnost u Banja Luci i RS, te za to optuži policija RS-a.

''Jedan od motiva je narušavanje sigurnosti i prikupljanje političkih poena'', utvrdio je ministar entitetske policije.

Kaže da policija ima saznanja o najmanje još jednoj osobi umiješanoj u taj slučaj, ali još nije govorio o detaljima.

''Postoji i druga strana ove priče o tome da je Radić član SDS-a, povjerenik ove stranke u Čelincu. Čovjek od povjerenja Dragana Mektića i predsjednika SDS-a Vukote Govedarice'', utvrdio je Lukač.

Također, podsjeća da je opozicija forsirala priču kako je narušena sigurnost u Banja Luci te pita Govedaricu i Mektića  ''jesu li znali da je njihov prijatelj i povjerenik pravio terorističke akte i ispaljivao zolje da bi zaplašio građane''.

''Je li napravljeno militarističko krilo SDS-a, smišljeno da pravi nerede. Moram pitati i sve u Savezu za pobjedu podržavaju li nekoga tko granatira svoj narod. Oni su mene pitali što bi se dogodilo da je zolja pala negdje u naselje, ulicu... bi li neko poginuo? Sada ja njih pitam isto. Što bi se dogodilo da su promašili tu zgradu, da li bi neko poginuo ili da je neko bio u toj zgradi. Jesu li razmišljali o tome ili samo kako da naruše sigurnost?'', istaknuo je Lukač.

Kazao je da vjeruje da će sada ''pošteni ljudi u SDS-u'' tražiti ostavku Govedarice.

U pitanju je poslovni objekt ''Agrama'' Banja Luka, u kojem rade "Euroherc osiguranje", "Bosna - Sunce osiguranje", Stanica za tehnički pregled vozila, kao i još neke firme koje su iznajmile prostor, a na koji je u ožujku ispaljena zolja.


Kopirati
Drag cursor here to close