Kako je završio u rijeci

Lukač: Nije točno da je Dragičević otet

U toj naredbi, kako je istaknuo, je navedeno da je David Dragičević na još uvijek nepoznat način završio u nabujaloj rijeci Crkveni u kojoj se utopio.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 07. 2018. u 14:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naredba Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka za provođenje istrage protiv nepoznate osobe zbog nesretnog slučaja stradanja Davida Dragičevića ruši sve konstrukcije koje su napravljene u vezi sa smrću ovog mladića – tvrdi ministar unutrašnjih poslova RS-a.

U toj naredbi, kako je istaknuo, je navedeno da je David Dragičević na još uvijek nepoznat način završio u nabujaloj rijeci Crkveni u kojoj se utopio.

Lukač je rekao da je u toj naredbi, koja nema oznaku tajnosti, točno opisan način i vrijeme stradanja Dragičevića.

''U naredbi decidno piše da je 13. ožujka oko 04.00 sati u ulici Velibora Janjetovića Janje broj 27, u neposrednoj blizini kuće, došlo do određenih verbalnih ili nekih drugih događanja, koja su predmet istrage na osnovu ovu naredbe. Dragičević je bježao od izvršitelja, pao niz strmu obalu u nabujalu rijeku Crkvenu ili su ga izvršiteljii s te iste obale gurnuli u Crkvenu. U kratkom vremenskom periodu nakon dospijeća u vodu kod oštećenog je nastupila smrt uslijed utopljena u vodi. Leš je pronađen 24. ožujka u Crkveni'',citirao je Lukač detalje iz tužireljske naredbe.

U toj naredbi je opisano kako su nastale ozljede na tijelu mladića.

''Na oba obdukcijska nalaza, kao i u analizi tima iz Zagreba se kaže da su najvjerojatnije te ozljede nastale prilikom pada u Crkvenu, kotrljanjem niz strmu obalu- betonsku podlogu'', rekao je Lukač.

Sve ozljede su, dodao je, lake prirode i nisu mogle uzrokovati smrt, kao i što su dva obdukcijska nalaza govorila.

''Nisu točne sve konstrukcije koje su u javnosti pravljene u protekla tri mjeseca da je David Dragičević otet, držan negdje danima, prebijan, maltretiran, silovan i sve druge morbidne konstrukcije, o tome ko je uključen i na koji način, vezano za pripadnike policije, političare, a koje je prihvatio otac mladića Davor Dragičević'', utvrdio je ministar entitetske policije.

Lukač se nada da će tužitljstvo obrazložiti sve detalje tog slučaja, a policija će postupati po njihovim naredbama.

Kopirati
Drag cursor here to close