Akcija ''Opijat IV''

Ljubušaku pronašli 12 stabljika indijske konoplje, neke su bile više od dva metra

Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2017. u 09:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Policijske uprave Ljubuški su provodeći operativno taktičku akciju "Opijat lV" s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga, došli do podataka da se u mjestu Klobuk, zaseok Poljane, općina Ljubuški nalazi nasad indijske konoplje.

Nakon prikupljenih podataka policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Ljubuški su pristupili pregledu terena kom prilikom se potvrdila točnost prikupljenih podataka te se nastavilo sa opservacijom lokaliteta gdje je oko 10.30 sati pristupio V.M. (59) koji je lišen slobode.

Na mjestu događaja policijski sužbenici izvršili su očevid te tom prilikom na dvije razdvojene lokacije pronašli dvanaest stabljika, veličine od 1,30 m do 2,30 m, zelene boje, koje svojim izgledom i mirisom asociraju na indijsku konoplju. Navedene stabljike su posječene i pohranjene u prostorijama P.U. Ljubuški i bit će poslane na vještačenje.

Nad počiniteljem je otvorena kriminalistička obrada od strane policijskih službenika OKP PU Ljubuški zbog postojanja osnovi sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga' iz čl.238 KZ F BiH

O svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni Županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Široki Brijeg, a po kompletiranju predmeta bit će dostavljeno odgovarajuće izvješće ŽT Široki Brijeg, stoji u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close