Tužiteljstvo ŽZH

Ljubušak priznao da je skrivio prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene četiri osobe

Darko Jurič je upravljao vozilom Mercedes-Benz pod utjecajem alkohola i kretao se brzinom od oko 83 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h te se sudario s VW Golfom
Vijesti / Crna Kronika | 21. 12. 2017. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Općinskim sudom u Ljubuškom optuženi Darko Jurič (35) priznao je krivnju zbog izazivanje prometne nesreće. U prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede, potvrđeno nam je iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

''Optužnicom ovog tužiteljstva Darko Jurič se tereti da je 30. studenog 2016. godine u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, izazvao prometnu nesreću. Tom prilikom optuženi je upravljao vozilom Mercedes-Benz pod utjecajem alkohola i kretao se brzinom od oko 83 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h. Uslijed takve vožnje izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku. Prelaskom na suprotnu kolničku traku došlo je do udara u vozilo VW Golf. Posljedicom udara vozač vozila Golf zadobio je teške tjelesne ozljede dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

U daljnjem tijeku postupka, s obzirom da je optuženi pred sucem za prethodno saslušanje priznao krivnju predmet će se proslijediti sucu. Sudac će zakazati ročite za razmatranje izjave o priznanju krivnje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close